Författare

GIRAFF förlag

Ystad

INKA PERSSON


växte upp i Halmstad och bodde under 60- och 70- talen i Göteborg, Kungsbacka och Lund. Hon utbildade sig vid Musikhögskolan i Malmö och Lunds Universitet. 1979 – 2014 var hon verksam som lärare i svenska, musik, drama och samhällskunskap samt skribent, musiker och poet i Halmstad.

Sedan 2015 bor och verkar Inka i Ystad och hon har tolv barn, barnbarn och barnbarnsbarn, alla boende i Skåne.


2016 utkom Inka med den första romanen i VIOLATRILOGIN,

NÅGONSTANS BLOMMAR ASFALTEN sa hon och packade ryggsäcken.

I juni 2017 kom den andra delen, SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA sa hon och steg upp.

MAN TAR VAD MAN HAR sa hon och sträckte sig efter månen är den tredje boken i serien och den kom ut i september  2018. Trilogin utges på GIRAFF förlag.


Inka har publicerats i olika tidskrifter med kortnoveller, dikter, artiklar och berättelser från resor och medverkar i novellantologin Över en vårfika  (2017 Ariton förlag).

Under många år var Inka medredaktör för flum – Tidskrift för poesi (medlem i föreningen för Sveriges Kulturtidskrifter FSK.) flum fick 2006 utmärkelse av Hallands Författarsällskap och beskrevs som ”Smal, uppkäftig och angelägen”.


Inka är med i Författarcentrum, Hallands Författarsällskap och Skånes Litteraturrundan. Hon driver bloggarna Inkas Skrivhörna och Inka Skribent samt publicerar dikter på Poeter.se.

INKA BERÄTTAR


Jag har funderat en tid på vad jag vill berätta med mitt skrivande. Vad är det som driver mej till skrivbok och tangentbord?


Jag vill lyfta fram bilder ur livet, som jag ser det. Skapa med mina ord såsom skulptören, målaren, fotografen, koreografen och kompositören gör med sina material.


Jag vill undersöka och erinra om skönhet i natur och kultur, dela med mig ...


Jag vill klä på och hänga upp ensamhetens osynlighet till beskådan och orättfärdigheters lögnhalsar vill jag klä av.


Smärtan och glädjen, lyckan och sorgen, dess många ansikten  försöker jag fånga, en face eller i profil…